Stichting Philomela – Muziek voor ouderen: ook in Corona tijd!

960x540-8816367

De afgelopen maanden heeft Stichting Philomela door de hele stad, waaronder in Zuidoost concerten gegeven voor ouderen in verpleegtehuizen.

Ze leggen het zelf uit:

Wij brengen serenades muziek naar ouderen, (vanwege Corona). De mensen luisteren vanaf hun balkon en een stukje open raam. Heel ontroerend!

Juist met het Corona virus hebben ouderen aandacht en muziek nodig. Ook al moet dit buiten in de kou, wij laten de mensen niet in de kou staan […]

Wij willen dit project de komende tijd – zo lang Corona ouderen nog afzondert van de buitenwereld – op deze manier uitvoeren. Nu er nog geen lock-down is, zijn wij in staat hen de vreugde van muziek te komen brengen. 

Later in het jaar, als we weer naar binnen mogen, voeren we de Amour concerten “gewoon” uit. Dat wil zeggen dat wij bij de ouderen in het verzorgingstehuis langs gaan en hen mooie liederen brengen. […]

Op die manier zorgen wij voor verbinding in de buurt en hopen daarom dat dit project door buurtbewoners wordt ondersteund. Ouderen voelen zich vaak eenzaam en op deze manier kunnen wij hen tijdelijk uit hun isolement halen, wat echt belangrijk is!

Ondersteund door Fonds voor Zuidoost

960x540-8816367