Mensen maken zuidoost

Organisatie

De aanvragen die het Fonds voor Zuidoost ontvangt, worden beoordeeld door het buurtcomité. Dit buurtcomité bestaat uit personen, die wonen of werken in verschillende buurten van Amsterdam Zuidoost. Ze kennen hun buurt goed en zijn actief op zoek naar ideeën. De vergaderingen van het buurtcomité worden voorgezeten door de projectleider van Fonds voor Zuidoost.

Marsha Peters

Marsha Peters is freelance tekstschrijfster en studeert Fytotherapie (dat is een mooi woord voor Kruidengeneeskunde). Zij is de eigenaresse van Labelless – een lijn met natuurlijke huidverzorgingsproducten – en is met haar producten al gespot op een paar markten in Zuidoost. Geboren en getogen in 1104 dus veel love voor de buurt.

“Ik geloof in de potentie, het talent, de vindingrijkheid, creativiteit en bovenal de veerkracht van mensen in Zuidoost. De bedoeling van het Fonds voor Zuidoost is dat we op een laagdrempelige manier mensen met een tof idee kunnen helpen de buurt een beetje leuker, mooier, gezelliger, nog groener en leefbaarder te maken.”

Photo Credit: Studio Shei

Johannes van den Akker

Johannes van den Akker is als kloosterabt en ondernemer actief betrokken in Zuidoost. Het Kleiklooster is een spirituele en gastvrije plek in de K-buurt, waar o.a. dakloze gezinnen tijdelijk onderdak vinden. Hij houdt ervan om te ondernemen met idealen, zoals met het kloosterbier uit de Bijlmer van Brouwerij Kleiburg. Hij is graag op de hoogte van alle (en af en toe betrokken bij) nieuwe ontwikkelingen die er gaande zijn in Zuidoost.

“Het lijkt mij heel leuk om mijn netwerk in te zetten en uit te breiden in Zuidoost, zodat zoveel mogelijk mensen en bedrijven zich verbinden en herkennen in het fonds. Fonds voor Zuidoost is een ideale manier om de mooie ideeën die mensen hebben ook te laten gebeuren i.p.v. dat ze stranden in de aanvraagpapiermolen.”

Photo Credit: Studio Shei

Nicola Bastemeijer

Nicola Bastemeijer werkt al jaren met kinderen. Kinderen zijn haar passie en inspiratie en ze geniet elke dag van de kinderen om haar heen. Verder kan ze echt genieten van cultuur en kunst en vindt ze dat wij kinderen meer mogen ondersteunen in hun talentontwikkeling.

“Laten we eerlijk zijn we zijn onderweg, maar we zijn er nog lang niet in Zuidoost wat cultuur en kunst betreft. Ik vind dat we de talenten van kinderen meer moeten gaan waarderen en ontplooien. Mijn keuze om bij het Fonds voor Zuidoost aan te schuiven is om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van al onze mooie, talentvolle kinderen. Ik weet zeker dat er genoeg goede ideeën zijn die het verdienen uitgevoerd te worden met een kleine (financiële) push van dit fonds kan jij één van de helden van zuidoost zijn, dus wat let je.”

Photo Credit: Studio Shei

 

Lesny Heikerk

Lesny Heikerk is een actieve bewoner in Zuidoost die veel op het gebied van kunst, cultuur en welzijn heeft gedaan en nog steeds doet in Zuidoost. Als psycholoog gespecialiseerd in kinderen en jeugd ontwikkelt en voert zij verschillende sociaal-maatschappelijke projecten uit. Daarnaast is zij momenteel projectleider en ouder- en jongerencoach bij het Weekend College Amsterdam ZO en geeft zij bij de Jeugdtheaterschool Zuidoost theaterlessen.

“Geboren en getogen in Zuidoost, ligt mijn hart hier en bij alle talenten en mooie ideeën die buurtbewoners hebben om Zuidoost nog mooier en rijker te maken dan het al is. Als ik mijn bijdrage kan leveren bij het vervullen van deze mooie ideeën doe ik dit met de volle 100 procent. En daarom zit ik bij het Fonds voor Zuidoost om deze dromen en ideeën van buurtbewoners in vervulling te brengen en bij te dragen aan een Zuidoost dat onze harten nog meer doet verwarmen.”

Photo Credit: Studio Shei

Johan Janssen

Geboren en opgegroeid in de Bos en Lommerbuurt, is 45 jaar geleden verhuisd naar de Bijlmer. Het ging niet geheel van harte maar na een half jaar wilde hij nooit meer terug. Eenmaal geen werknemer meer, stortte hij zich op de rijke cultuur van Zuidoost. Johan is op elk belangrijk gebeuren in Zuidoost te vinden. Hij maakt foto’s bij optredens van kawina groepen tot aan diverse culturele evenementen zoals het Black Magic Woman Festival.

“Een beetje overdreven misschien, maar ik zeg altijd dat er meer talent is in één vierkante kilometer Zuidoost, dan in de rest van Nederland bij elkaar, dus ja, natuurlijk wil ik meewerken aan Fonds voor Zuidoost.”

Photo Credit: Studio Shei

Initiatiefnemers:
Beheerd door: