14 april 2020

NIEUW: VERSNELDE PROCEDURE BUURTFONDSEN

max-500-8505622

max-500-5705442

Vanaf vandaag starten we met een doorlopende procedure voor bewoners die een klein corona-gerelateerd project willen uitvoeren en hier (direct) financiële ondersteuning bij nodig hebben. In totaal is er gezamenlijk 5.000 euro te verdelen door de buurtfondsen, ofwel 10 keer 500 euro. Aanvragers krijgen uiterlijk binnen een week de uitslag en de bijdrage. Zo kunnen we bewoners met goede ideeën nog sneller en beter ondersteunen! Wil jij gebruik maken van deze snelle procedure? Lees onderstaande informatie dan goed door.

  1. Dien je aanvraag gewoon in via het online aanvraagformulier. Zet ‘corona’ in de titel, zodat wij gelijk weten dat we jouw aanvraag versneld kunnen behandelen.
  2. Er kan maximaal 500 euro worden aangevraagd. Minder is natuurlijk ook mogelijk.
  3. Bij de beoordeling gelden de normale criteria van Fonds voor Zuidoost.
  4. Het is daarnaast noodzakelijk dat het project zich houdt aan de richtlijnen van de overheid en het RIVM: o.a. geen rechtstreeks contact, geen groepen groter dan drie mensen en 1,5 meter afstand.
  5. Het is geen probleem als het project al gestart is, zolang het nog maar niet is afgerond.
  6. De aanvragen worden zoals altijd beoordeeld door het buurtcomité. Voor de snelheid wordt dit nu telkens gedaan door een afvaardiging van een aantal buurtcomité leden.
  7. De aanvrager krijgt binnen een week de uitslag én de eventuele bijdrage.
  8. Bij een toekenning ontvangt de aanvrager het gehele bedrag in één keer.
  9. Na afloop van het project stuurt de aanvrager de lokale coördinator een (kort) inhoudelijk verslag, (foto’s van) de bonnetjes van het project en een aantal foto’s van de uitvoering.

Heb je nog vragen of wil je meer weten over de mogelijkheden bij Fonds voor Zuidoost? Mail of bel dan met de lokale coördinator, Lesny Heikerk (info@fondsvoorzuidoost.nl). Fonds voor Zuidoost is op woensdag van 11.00-17:00 uur telefonisch bereikbaar op 06 361 829 00.

N.B.: De reguliere maandelijkse procedure blijft ook van kracht. Het is dus nog steeds mogelijk om een aanvraag in te dienen voor meer dan 500 euro. Deze aanvragen worden zoals altijd maandelijks beoordeeld. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *