Mensen maken zuidoost

Over Fonds voor Zuidoost

Het Fonds voor Zuidoost is een laagdrempelig fonds waar iedereen op een makkelijke manier een projectidee kan neerleggen. Projecten worden aangedragen door bewoners en organisaties en het geld wordt verzameld en weer uitgedeeld door andere mensen uit Zuidoost. Wij zijn dus een fonds voor en door bewoners. Buurtbewoners weten immers wat er speelt en wat belangrijk is voor hen en voor de buurt. Er is gezocht naar een praktische vorm om het fonds tot zijn recht te laten komen. Geen ingewikkelde procedures, geen hoge eisen aan organisaties anders dan een goed idee waar meerdere bewoners in een straat of buurt plezier aan beleven.

Totstandkoming

Fonds voor Zuidoost is een initiatief van Stichting Mensen Maken Amsterdam. Onder deze stichting vallen ook Fonds voor Oost, Fonds voor Nieuw-West, Fonds voor Noord, Fonds voor West, Fonds voor Centrum en Fonds voor Zuid. Lokale particulieren, bedrijven en andere fondsen worden actief door het buurtfonds en de stichting benaderd om de projecten te ondersteunen maar ook om de continuïteit van het fonds te waarborgen.

Voor meer informatie over Stichting Mensen Maken Amsterdam, de andere buurtfondsen en alle betrokken partners zie www.mensenmakenamsterdam.nl.

Initiatiefnemers:
Partners: